Malzemeler
-
-
-
-
-
1/2 çay kaşığı kırmızı biber
-
1 bardak su
Hazırlanışı
-
Geniş yayvan bir kapta bir bardak su kaynatılır.
-
Kaynayan suya kişi başına 1 adet gelecek şekilde yumurtalar kırılır (yumurtaların şekli bozulmamalıdır).
-
Diğer tarafta yuvarlak bir tepsinin içine (payreks olabilir) hafifçe ılıtılmış yoğurt konulur ve tepsiye yayılır.
-
Pişen yumurtalar delikli bir kepçe ile şekilleri bozulmadan alınıp yoğurdun üzerine dikkatlice yerleştirilir (yumurtaların sarısı kayısı kıvamında olmalıdır).
-
Üzerine tereyağında hafifçe çevirdiğimiz kızdırılmış biber gezdirilir.
-
Bu yemek sofraya oturulmadan az önce hazırlanmalıdır.
0 Response to "Çılbır"
Yorum Gönder